Voetreflexmassage
Voetreflexmassage is een ontspannende massage aan de voeten, waarin verschillende delen van de voeten (=reflexgebieden) corresponderen met delen van het lichaam. Door volgens een bepaalde methode te masseren brengt dit balans voor lichaam en geest. Deze vorm van massage activeert en ondersteunt het van nature in iedereen aanwezig zelfherstellend vermogen. Voetreflexmassage gaat uit van de gedachte dat de mens een eenheid is van lichaam en geest. Het holistisch mensbeeld. Als lichaam en geest in balans zijn ervaren wij dit als gezondheid. Bij een verstoring van het evenwicht spreken we van ziekte. Ieder mens is uniek en bij ieder mens zal zich derhalve een verstoring van het evenwicht anders uiten. Voetreflexmassage creëert complete ontspanning en welbevinden. Het stimuleert de bloedcirculatie, het bevordert zuurstof en voedingsstofvoorziening evenals afvoer van afvalstoffen en het verbetert de zenuw- en hormoon functies.

De behandeling gebeurt met de handen en zonder hulpmiddelen. Tijdens de massage kan duidelijk worden in welke gebieden evenwicht verstoord is door: ontstaan van prikkels, kleurverschil, pijn, transpiratie of jeuk. De plaats waar dit gebeurt op de voet geeft aan over welk corresponderend orgaan of lichaamsdeel het gaat. Beide voeten worden altijd geheel behandeld. Daardoor krijgt het lichaam de kans zijn evenwicht te hervinden.
Voetreflexmassage vind ik een bijzondere manier om het lichamelijk en emotioneel welbevinden positief te bewerken. Ik kies er bewust voor om te werken in een harmonieuze omgeving. Per persoon kies ik een essentiële olie en muziek. Deze benadering zorgt voor extra goede afstemming. Ik gebruik je voet en mijn persoonlijke ervaring, kennis en intuïtie als middel om te komen tot bewustwording. Door mezelf af te stemmen op de ander, met een leeg hoofd, en objectief waar te nemen, werk ik subtieler en daarmee effectief in op de energie van de ander. Dit creëert: ontspanning, inzicht, balans en lichamelijk welbevinden. Ik probeer op deze manier de ander de eigen oorspronkelijke kracht te laten ervaren.

Per persoon bekijk ik wat op dat moment belangrijk is en stem daar in overleg mijn handelingen/ massage op af. Ook bij het maken voor vervolgafspraken en de inhoud daarvan.
Tijdens een voetreflexmassage bij mij, wandel ik even met je mee op je levenspad en bij de deur heb je weer een mooi vertrek punt…..

Coaching van ‘levenskunst’

Levenskunst is de kunst om voldoening te halen uit je leven en jezelf te kunnen ontwikkelen. Passende keuzes maken, leren wat je energie geeft. Niets in je leven motiveert zo sterk als doen waar je plezier in hebt. Ben je daarbij stevig verankerd…. Heb je genoeg veerkracht…..
In een workshop aan de hand van een inspirerend thema, word je uitgenodigd om op een kunstzinnige manier bezig te zijn en naar je innerlijke ontwikkeling te luisteren. De nadruk ligt niet op kunstzinnige techniek maar is vooral gericht op de levenskunst. Het is vooral genieten je te laten leiden door je handen en materialen zoals verf, klei en krijt. Je eigen kunstzinnig werk is altijd een weerspiegeling van wie jij in wezen bent. De kunstenaar in onszelf is de onbedorven, creatieve kern in onszelf. Je komt in contact met je oorspronkelijke zelf. Je oorspronkelijke zelf betekent: los van je gewoontes, dwangmatigheden, los van illusies, afweermechanismen en los van wat anderen van je denken. Het ontmoeten van je oorspronkelijke zelf is een mooie ervaring. Je voelt je stralend, levendig, waardig, en het voelt alsof je dit altijd geweest bent…

Tijdens een workshop bij mij, begeleid ik je even op je creatieve levenspad, ik bied je de veiligheid waarin je kunt zijn wie je bent, en bij de deur heb je weer een mooi vertrekpunt, de nieuwe impulsen neem je met je mee….

Kinderen/jongeren (vanaf 4 jaar)

De ontplooiing en ontwikkeling van kinderen is belangrijk, in de eerste plaats voor het kind zelf. Het kind staat centraal en wordt bij mij uitgenodigd je hoofd (denken) je hart(voelen) en je handen (willen) te gebruiken. Samen kijken we met als middel creativiteit wie je werkelijk bent en wat je wilt. Creatieve middelen zijn: schilderen, boetseren, tekenen, spel, verhalen vertellen en schrijven en vooral plezier maken. Een tekening of schildering die je zelf maakt geeft onmiddellijk weer wie je bent en waar je staat. Het is ook duidelijk en inzichtelijk en heeft zijn eenvoud als kracht. We kunnen elkaar op deze manier verstaan, uiten en uitdrukken. Door het kind op deze manier te benaderen word je gestimuleerd wat in je zit, te ontwikkelen,het leidt tot gezonde zelfontplooiing. Vaak blijft ongewenst gedrag makkelijker achterwege.

Het kind kan groeien in de wereld waarin het leeft. Graag wil ik op deze manier het kind, jongere en hun ouders creatief tegemoet treden en kijken samen waar mogelijkheden liggen. Dit kan zijn individueel, groepen kinderen, mogelijk met of zonder ouders.De samenleving heeft behoefte aan mensen die de moed hebben hun mening te geven en verantwoordelijkheid te nemen. Mensen met het gevoel voor het sociale, hun talenten en fantasie als kracht in zetten…. Laat de kinderen onze samenleving/ toekomst worden….